Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
США готові вдарити по Північній Кореї. Якраз на Великодні свята

Волинь-нова

США готові вдарити по Північній Кореї. Якраз на Великодні свята

США готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, якщо будуть впевнені, що вона збирається провести випробування ядерної зброї

Про це повідомили високопоставлені представники розвідки США каналу NBC News, пише «УП». Раніше Північна Корея попередила, що «велика подія» близько, і на думку посадових осіб США, ознаки вказують на ядерне випробування, яке може відбутися вже в ці вихідні.



Ознаки вказують на ядерне випробування, яке може відбутися вже в ці вихідні.



Джерела повідомили, що США розмістили два есмінця, оснащених крилатими ракетами "Томагавк" всього в 300 милях від північнокорейського ядерного полігону.
Американські важкі бомбардувальники також розташовані на базі на тихоокеанському острові Гуам, щоб атакувати Північну Корею в разі потреби. Також на початку цього тижня Пентагон оголосив, що ударна група авіаносця США «Карл Вінсон» була направлена в цей район.
Експерти вважають, що небезпека такої атаки з боку США полягає в тому, що це може спровокувати "нестійкий і непередбачуваний північнокорейський режим для початку власної розлюченої атаки" на Південну Корею.
Тим часом Північна Корея заявила, що готова до війни, якщо буде спровокована Сполученими Штатами Америки. Про це заявив заступник міністра закордонних справ цієї країни Хан Сонг Ріол.
Також, за його словами, КНДР буде продовжувати розвивати свою ядерну програму та буде проводити чергові ядерні випробування, якщо лідери вважатимуть це за потрібне.

Telegram Channel