Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У гостей із Волновахи розпочалися «Пасхальні канікули» у Луцьку

Сьогодні у стінах «КЗ Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького» Луцької міської ради гостинно зустріли дітей з міста Волноваха Донецької області, які прибули на Великодні свята до Луцька

 В урочистому відкритті проекту “Пасхальні канікули”, який відбувається у Луцьку вже третій рік поспіль, взяли участь виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, помічник народного депутата України Дмитра Лубінця Роман Романюк.



Луцьк має насправді вражаючу та приємну атмосферу.



Привітавши учасників заходу, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що традиція запрошувати гостей із міста-побратима Волноваха має на меті не лише ознайомлення з Великодніми традиціями та звичаями нашого краю, а й сприяє об'єднанню українців заради миру на рідній землі. “Сьогодні уже втретє ми зустрічаємо гостей із міста-побратима Волноваха на Донеччині. На жаль, партнерським відносинам між нашими містами передували трагічні події, пов'язані з військовим вторгненням на Донбасі. Можливо, якби ми запровадили ці традиції значно раніше, вдалося б уникнути цих подій. Ініціатором налагодження дружніх зв'язків між Сходом та Заходом України був Луцький міський голова Микола Романюк. Тому з боку міської влади й надалі буде докладено усіх зусиль, аби дружба між Луцьком та Волновахою міцнішала з кожним роком. Своєю єдністю та братерством ми збережемо українську землю”, - наголосив він та закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання світлу пам'ять Луцького міського голови Миколи Романюка. Також Ігор Поліщук побажав дітям та їх супроводжуючим гарного перебування у Луцьку, цікавих знайомств та незабутніх вражень. “Місто Луцьк має давню та дуже цікаву історію. Перша згадка про наше місто датована 1085-м роком. Сьогодні ви матимете можливість відвідати родзинку нашого міста — Замок Любарта і стати частинкою історії древнього Лучеська”, - додав він.


   Ганна Проскуріна, керівник делегації, заступник директора з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи №2 міста Волноваха подякувала лучанам за гостинність та теплий прийом. "Луцьк має насправді вражаючу та приємну атмосферу. За час перебування тут ми зможемо зарядитися цією непвоторною енергетикою та поділимося нею зі своїми колегами та друзями у Волновасі”, ,- підкреслила вона. Також Ганна Проскуріна привітала всіх з прийдешнім святом і побажала, аби й надалі ми могли їздити в гості один до одного.


Потому гості із Волновахи разом із супроводжуючими вирушили на прогулянку містом. Працівники управління туризму та промоції міста організували для них екскурсію вулицями Старого міста та відвідини Замку Любарта, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Telegram Channel