Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Вашингтон – Пхеньяну: «У нас уривається терпець!»

США розглядають різні варіанти реагування на ситуацію

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що ера стратегічного терпіння США закінчилася стосовно ракетно-ядерної проблеми КНДР. Про це він сказав 17 квітня під час відвідування Демілітаризованої зони (ДМЗ), яка є фактичним кордоном між Південною Кореєю і КНДР, передає УНІАН з посиланням на Reuters.



США рішуче налаштовані на те, щоб забезпечити безпеку на Корейському півострові.



Пенс заявив, що США рішуче налаштовані на те, щоб забезпечити безпеку на Корейському півострові «мирними засобами, шляхом переговорів».


«Тим не менш розглядаються всі варіанти дій для досягнення мети і забезпечення стабільності народу цієї країни (Південної Кореї)», — сказав віце-президент США.


Крім того, як підтвердив Пенс, США розраховують, що Китай стане «робити більше» з метою подолання кризи на Корейському півострові.


Раніше президенту США Дональду Трампу в ході переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном вдалося переконати свого китайського колегу в непривабливості для співпраці Північної Кореї. Про це в ефірі телеканалу Fox News заявила заступник радника американського лідера з національної безпеки Кетлін Макфарленд.


«Президент Трамп зміг донести до голови Китаю, що Північна Корея більше не є активом. Північна Корея – це перешкода, тягар для всіх і загроза не тільки для США, не тільки для Південної Кореї, не тільки для Японії, не тільки для Росії, але в тому числі і для Китаю», – сказала вона, коментуючи минулу 6-7 квітня зустріч двох лідерів в маєтку Трампа у Флориді.

Telegram Channel