Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Польська преса: українці – ідеальні іммігранти

Польський експерт пише, що в Європі починається боротьба за так званих «хороших іммігрантів», які необхідні для економічного зростання країн

На сторінках авторитетної польської газети «Rzeczpospolita» Анджей Талага наголошує, що Варшаві варто максимально полегшити процес отримання дозволу на легальне проживання чи польського громадянства для українців. Тому що Польщі необхідні працівники з сусідньої країни для подальшого економічного зростання. Ще одна причина – низька народжуваність у цій країні, пише dt.ua.



До іммігрантів з України ставляться краще, ніж навіть до чехів, американців і французів



«В Польщі не знайдеш українця, який отримує допомогу від держави в той час, як у Швейцарії 90% іммігрантів - це африканці, які живуть на державних виплатах», - пояснює польський експерт переваги українців і зазначає, що суспільство здебільшого готове прийняти українців. "До іммігрантів з України ставляться краще, ніж навіть до чехів, американців і французів, не кажучи про вихідців з країн Близького Сходу і Африки. Позитивно на українців як на можливих нових поляків дивляться 26% опитаних, на американців - 18%, африканців - 7%, сирійців - 5%, іракців - 2%", - йдеться в статті.
«Якщо хочемо українців - давайте їх брати. Це майже ідеальні іммігранти. Інші країни теж помітили їхні переваги, тому ми повинні полегшити їм шлях до отримання дозволів на проживання, а потім через 2-3 роки — громадянства», – резюмує він.

Telegram Channel