Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У Дніпропетровській області випала півторамісячна норма опадів за дві доби

Волинь-нова

У Дніпропетровській області випала півторамісячна норма опадів за дві доби

Востаннє сніг у середині квітня в області фіксували майже сорок років тому

За дві доби снігопадів у Дніпропетровській області випала півторамісячна норма опадів. Про це повідомив начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Грінчак, передає LB.ua з посиланням на Радіо Свобода.



Востаннє сніг у середині квітня фіксували в Кам'янському (колишньому Дніпродзержинську) майже сорок років тому - в 1979 році.



За його даними, 18-19 квітня в результаті надходження південно-західного циклону з Балкан і вторгнення арктичного повітря з півночі на території Дніпропетровської області спостерігались складні погодні умови. Шар снігу коливається від 2 до 30 сантиметрів, водночас найбільший показник - у Дніпрі.


Як розповів метеоролог, востаннє сніг у середині квітня фіксували в Кам'янському (колишньому Дніпродзержинську) майже сорок років тому - в 1979 році. Тоді висота снігу була чотири сантиметри і він тримався близько двох діб.


Як зазначив Василь Грінчак, аномальна погода на всій території області збережеться до кінця тижня.


За даними начальника патрульної поліції Дніпра Володимира Богоноса, через сильну негоду в Дніпрі зафіксовано рекордну кількість ДТП - 53 на добу. За ніч трапилося 13 ДТП, що вдвічі більше, ніж зазвичай. В результаті зіткнень пошкоджено 25 автомобілів.


Через негоду в області рятувальники перейшли на посилений режим роботи.


За даними управління освіти облдержадміністрації, з середи в Дніпропетровській області на вимушених канікулах через негоду перебувають 150 тис. школярів (половина від загальної кількості учнів в області). Канікули також оголошені в деяких вузах, зокрема Дніпровському національному університеті.


З вівторка через надходження холодного арктичного повітря на території Дніпропетровської області оголошено штормове попередження.


Раніше повідомлялося, що в Новомосковську Дніпропетровської області жінку вбило деревом в результаті негоди.


 

Telegram Channel