Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Якщо служити – то тільки в елітних військах (фото)

Волинь-нова

Якщо служити – то тільки в елітних військах (фото)

Хлопець мріяв бути десантником, а стане – морським піхотинцем

Сергій БОЯРЧУК


Донедавна такими на Любомльщині вважалися прикордонники. Потрапити туди на службу вважали за честь чи не всі призовники із Любомльського та Шацького районів, тому навіть формувалася своєрідна черга. Сьогодні,  зважаючи на окремі закони та інші нормативно-правові акти традиції дещо змінилися, як зрештою і погляди молоді на військову професію. Більшість з них взагалі відкидають будь-яку думку про почесний обов’язок, але є й такі, котрі стверджують: «Якщо і служити – то тільки в елітних військах».



Хлопець здавна мріяв стати десантником, а коли прийшов перед призовом до військкомату, з порогу заявив: «Запишіть мене в високомобільні десантні війська. Служитиму тільки там!».



Одним із таких є Богдан Боярчук, житель селища Головне. Хлопець здавна мріяв стати десантником, а коли прийшов перед призовом до військкомату, з порогу заявив: «Запишіть мене в високомобільні десантні війська. Служитиму тільки там!».


Трапилося так, що серед військовослужбовців з якими спілкувався Богдан був колишній морський піхотинець. Він розповів про армійські будні, специфіку служби морпіхів, про їх вишкіл та фізичну підготовку, і зрештою хлопець переконався, що служба в цьому підрозділі не менш престижна.


А тут якраз нагода – призов у підрозділ морських піхотинців. Тому юнак не вагаючись погодився. Проводжати його з плацу Любомльського комісаріату прибули родичі, знайомі та найрідніші – батьки.


«Сьогодні в нас дійсно елітна відправка призовників до Збройних сил України, – звертається до присутніх військовий комісар Роман Гузь. – Окрім Богдана, який служитиме в морській піхоті, ще двоє хлопців. Один із них проходитиме службу в спецназі, інший в окремих підрозділах Міністерства оборони. Отож давайте побажаємо їм успішної служби і щасливого повернення додому».

Telegram Channel