Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Ковелі - виставка робіт вихованців колонії «Вишиванка – дзеркало народної душі»

Волинь-нова

У Ковелі - виставка робіт вихованців колонії «Вишиванка – дзеркало народної душі»

Відвідувачам представлено майже 100 вишитих картин, ікон та рушників


Особливість експозиції в тому, що вишивки, представлені на огляд відвідувачів, створені руками юнаків, які відбувають покарання у Ковельській виховній колонії.



У культурно-просвітницькому центрі відбулось відкриття виставки творчих робіт учнів загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ст. №14 (яка діє у виховній колонії) «Вишиванка – дзеркало народної душі» (загратоване мистецтво), передає сайт Ковельської міської ради


Особливість експозиції в тому, що вишивки, представлені на огляд відвідувачів, створені руками юнаків, які відбувають покарання у Ковельській виховній колонії. Один із авторів був присутній у виставковій залі разом зі своїми батьками. 
Організатори виходили з того, що таке заняття допоможе хлопцям подолати агресію. Директор ЗОШ №14 Володимир Кав’юк переконаний, що вишивання вчить терпінню, долучає до краси життя. Зауважив, що витвори вихованців демонструвались у Європі та Канаді.
Як зауважила голова піклувальної ради установи Жанна Вельма, в картинах відчувається душа автора, його біль, смуток та надія. Дехто з них у своєму житті не чув добрих слів, був обділений батьківською любов’ю, тому так люблять, коли відзначають їхні роботи.
Протягом десяти днів виставка діятиме в культурно-просвітницькому центрі. Отож, всі бажаючі мають можливість помилуватися вишивками, які творили підлітки з непростою долею та важким минулим. 

Telegram Channel