Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Голова Волинської ОДА попросив ковельську владу за два тижні знайти місце під сміттєпереробний завод

Нині на відкритих сміттєзвалищах Волинської області перебуває понад 2 мільйони тонн твердих побутових відходів, які потрібно якнайшвидше утилізувати

 Збудувати сміттєпереробний завод, аби він був максимально ефективним, вирішили на території Ковеля.  Таку дислокацію об’єкта, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик пояснив проходженням через місто та поблизу нього усіх міжнародних транзитних ліній електропередач.



Серед критерії відбору дислокації – радіус доставки сировини із сміттєзвалища на переробний завод, що не повинен перевищувати 70 км.



– Ми повинні розуміти, що зелена енергія, яка буде отримана у результаті переробки сміття може реалізовуватися у мережу – як у межах України, так і на експорт, – резюмував Володимир Петрович.


Також серед критерії відбору дислокації – радіус доставки сировини із сміттєзвалища на переробний завод, що не повинен перевищувати 70 км. Окрім того, Ковель – потужний промисловий індустріальний центр, тому будівництво такого заводу дозволить повністю забезпечити місто і його околиці тепловою енергією.


– Для реалізації задуманого, будуть залучатися провідні європейські компанії, які, отримавши від нас вихідні дані, представлять цей проект на відкрите обговорення всієї громади, аби уникнути спекуляцій, – повідомив Володимир Гунчик.


Для визначення максимально ефективного місцезнаходження майбутнього підприємства, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся в офіційному листі, від 25 квітня 2017 року, за пропозиціями до влади Ковеля, в особі голови Ковельської міської ради Олега Кіндера та голови райдержадміністрації Віктора Козака, аби ті, у двотижневий термін, надали можливі переліки земельних ділянок.


Проблему несанкціонованого вивозу сміття та його утилізації керівник найвищої виконавчої гілки влади в області вважає нагальною і такою, що потребує ефективного вирішення. Окремо Володимир Гунчик звернувся і до органів місцевого самоврядування, правоохоронних структур краю, аби контроль за цією проблемою посилився уже найближчими днями, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.


 

Telegram Channel