Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

МИ ЗНАЄМО, ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИ

Відповідь О. Дичаківському на статтю “За кого будемо голосувати?”

Відповідь О. Дичаківському на статтю “За кого будемо голосувати?”
Мене, як прихильника опозиційних сил, обурила стаття учасника бойових дій Другої світової війни Олександра Дичаківського. Обурює те, що солідна людина безапеляційно судить про речі, про які вона не знає. Тут я хочу зупинитися на таких моментах.
По-перше, Олександр Мороз ніколи не заявляв про повернення до планової економіки. Його програмою, як і програмою Соціалістичної партії України, передбачено багатоукладність української економіки, тобто ринкова економіка з усім різноманіттям форм власності і характерними для неї елементами регулювання самого ринку. Щодо питання реприватизації, то Соціалістичною партією України передбачена цивілізована схема відновлення законності в приватизації ряду об’єктів, таких, наприклад, як “Криворіжсталь”, які становлять основу економічної безпеки країни і які формували великою мірою дохідну частину державного бюджету. Об’єктів, приватизованих з допомогою влади за копійки. Чи така приватизація була в інтересах держави, в інтересах народу, в інтересах люб’язного Олександра Дичаківського?
По-друге, при голосуванні за притягнення до кримінальної відповідальності Павла Лазаренка Мороз сказав, цитую: “Верховна Рада повинна замість участі в черговому спектаклі, що розігрується з ініціативи Президента, вирішувати проблему, по суті, за законом і ширше, ніж вона нам подається. Верховній Раді пропонується принизлива роль — бути інструментом у розборках між кланами. Від цих розборок держава ніякої користі не має. Ніякої користі і громадянам, їм лише видимість дійства на зразок нинішньої вистави. Аякже, люди змучені нестатками, брехнею, зневірою, а тут з екрана то дядько, то тітка товчуть одне й те ж: “Он злодій, а його покривають, через те у вас немає пенсії”. Мимоволі все відійде на задній план - безробіття, безгрошів’я, борги за комунальні послуги, платне навчання, недосяжна медицина, - люди зосередилися на одній справі, усі мають діло. На багатьох зустрічах з виборцями я казав і повторюю ще раз: для Соціалістичної партії важливо, щоб кожний громадянин був рівним перед законом. Треба ламати весь механізм корупції, бо він невблаганно викидатиме все нові й нові рецидиви. Щодо нинішньої справи, наш Президент сказав мудро: “Злодій кричить “тримай злодія!”. Президент знає, що говорить. У мене немає ... довіри до Лазаренка. Політично вигідно мені голосувати за надання згоди на притягнення до відповідальності. Але так голосувати не буду: не можу підтримувати організований ... фарс, ставати на бік більш авторитетних злодіїв”.
Вкотре Мороз виявив мудрість і далекоглядність. Що в Україні змінилася система влади? Не стало корупції і безкарності можновладців? Поменшало злиднів і знедолених людей? Парламент тоді позбавив Лазаренка недоторканності, але де тепер цей Лазаренко? Де його мільйони? Де інтерес народу? Можливо, “захисник Ющенка” не знає, що перший заступник Віктора Андрійовича як голови Національного банку України Бойко засуджений на 5 років. Та й доповідь Спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України, де визначалося про ряд грубих порушень Ющенка в Нацбанку, не втратила своєї актуальності.
І останнє. Просто підло обвинувачувати людину в тому, що вона не робила. “Справа сліпого” була примітивною провокацією влади проти Олександра Мороза, яка ґрунтувалася на фальшивці. Мороз, відповідаючи на запит першого заступника голови Охтирського міськвиконкому Сумської області, інформував про можливості надання Національним банком України (який, до речі, тоді очолював Ющенко) пільгового кредиту на будівництво лікарні в м. Охтирка. Зміст листа змінив такий собі пан Смирнов. Генеральною прокуратурою істину було відновлено. Проти П. О. Смирнова і його співучасників було порушено кримінальну справу по факту підробки й використання підроблених документів. Цей пан грошей так і не одержав, але уник покарання, бо з допомогою спецслужб сховався в Російській Федерації. А лікарню все-таки було побудовано. І все це підтверджено відповідними документами. І, зауважте, оригінальними, а не липовими! Дискредитувати чесне ім’я Олександра Мороза владі не вдалося.
До речі, з боку Соціалістичної партії України, її активу ніде не було критики на адресу Віктора Ющенка, тим більше стосовно його сімейних стосунків. Це його (їхнє) діло, а люди хай визначаються, кожен, виходячи із свого розуміння моралі.
В будь-якому разі, хоч би хто б з них не замовив опублікований в газеті “Волинь” пасквіль, висновок один: вони Мороза панічно бояться! Значить, він реальна сила! Значить, теорія про його малі шанси пройти в другий тур неспроможна.
Отже, Ви, Олександре Дичаківський, цікавитесь, за кого голосуватимемо? Так от відповідь: “Голосуватимемо за Мороза!”.
Telegram Channel