Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У США успішно розділили унікальних сіамських близнюків, які були зрощені головами

Сіамські близнюки Еббі і Ерін Делані тепер можуть спати в окремих ліжках. 10-місячні дівчата з Північної Кароліни народилися із зрощеними головами, що є надзвичайно рідкісним явищем

Після кількох місяців планування та підготовки близнюки перенесли 11-годинну операцію з розділення в дитячій лікарні Філадельфії, повідомляє  «Добрий лікар».  “Поділ сіамських близнюків – це дуже складна операція з тривалим і складним відновленням, але ми дуже сподіваємося на позитивний результат", -- каже пластичний хірург Джессі Тейлор, яка керувала проведенням операції. Зараз  Ерін і Еббі відновлюються в дитячій реанімації.



Сіамські близнюки народжуються приблизно раз на кожні 200 000 пологів



Коли жінка вагітна близнюками, зародок розщеплюється ще на початку вагітності, але у випадку сіамських близнюків ембріон поділяється не повністю і близнюки  залишаються з'єднаними.
Сіамські близнюки народжуються приблизно раз на кожні 200 000 пологів, але близнюки-краніопаги, які з'єднані головами (як сталося і з Ерін та Еббі), становлять близько 2% від усієї кількості сіамських близнюків. Експерти відзначають, що більшість близнюків-краніопагів не виживають.
І хоча цього разу хірургам вдалося успішно розділити близнюків, але з точки зору довгострокового прогнозу гарантії ніхто не дає.

Telegram Channel