Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПАЛОМНИЦТВО: ВКЛОНИЛИСЯ ПОЧАЇВСЬКИМ СВЯТИНЯМ

Нещодавно близько 100 учнів Центру християнського виховання дітей та молоді м.Луцька у супроводі священиків та батьків здійснили паломництво до святинь Кременеччини...

Нещодавно близько 100 учнів Центру християнського виховання дітей та молоді м.Луцька у супроводі священиків та батьків здійснили паломництво до святинь Кременеччини. Поїздка стала можливою з ініціативи директора Центру протоієрея Богдана Возняка та з благословення преосвященного єпископа Луцького і Волинського Михаїла.
Проща розпочалася служінням святої літургії на Божій горі (с.Великі Бережці Кременецького р-ну), після якої паломники оглянули святині Почаївської лаври. Зокрема, була нагода помолитись у Свято-Успенському храмі і вшанувати мощі преподобних Іова та Амфілохія Почаївських. Також дітям було надзвичайно цікаво скуштувати монаші страви лаврської трапезної.
Волиняни відвідали Свято-Духівський скит, де у храмі преподобного Серафима Саровського побачили залізний хрест-вериги преподобного Микити Стовпника, плачучі ікони та образ на камені, на якому молився Серафим Саровський 1000 днів і ночей.
Завершилося паломництво у Скиті Святої Анни (с.Онишківці Рівненської обл.), де бажаючі мали можливість зануритись у води святого джерела та набрати освяченої води, повідомила прес-служба Луцько-Волинської єпархії УПЦ Київського патріархату.
Telegram Channel