Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Протипіхотні міни чи муляжі?

Уже два дні інформаційний простір Волині буквально штормить від новин про затримання керівника місцевого громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара

Петро МАКАРУК


З боку силовиків інформація була такою: «Співробітники СБУ у Волинській області спільно з прокуратурою викрили організовану групу, яка, прикриваючись підрозділом громадського формування «Варта порядку», здійснювала несанкціоноване прослуховування та візуальне спостереження за громадянами, серед яких були посадовці різних відомств. Незаконно добуту інформацію учасники групи використовували в особистих та комерційних цілях.



Прикриваючись підрозділом громадського формування «Варта порядку», група здійснювала несанкціоноване прослуховування та візуальне спостереження за громадянами.



Під час обшуків в офісних приміщеннях, житлових будинках та автомобілях п’ятьох фігурантів справи слідчі СБУ вилучили спеціальні засоби негласного отримання інформації, карти пам’яті із фотографіями, зброю різних калібрів, набої до неї, гранати Ф-1 та протипіхотні міни».
Оце повідомлення про «протипіхотні міни» найбільше шокувало волинян. Однак вчора на мітингу під стінами управління Служби безпеки України у Волинській області голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді В’ячеслав Рубльов оголосив три вимоги до керівника СБУ в області Юрія Фелонюка: спростувати інформацію, що муляжі, які вилучили під час обшуку в офісі «Варти порядку», були бойовими мінами; спростувати повідомлення, що силовики знайшли в офісі плани захоплення адмінбудівель, а також протягом години доправити Олександра Тиводара та інших затриманих до суду і обрати їм міру запобіжного заходу.
На час здачі номера до друку інформації про те, чи було спростування від Служби безпеки України і яке рішення прийняв суд, ми не мали.


Коментар:



Ігор ПОЛІЩУК,
радник міського голови Луцька, про події навколо затримання керівника «Варти порядку» на Волині:


«Чергова безглузда й абсолютно неприйнятна в цивілізованій державі демонстрація сили влади й спроба залякати та «поставити на місце» політичних опонентів. Згадались обшуки у Волинській обласній раді, коли за двома документами, які є у вільному доступі, приїхало кілька десятків озброєних спецпризначенців».

Telegram Channel