Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

РАЗОМ МИ СИЛЬНІ, РАЗОМ МИ ВІЛЬНІ

Відозва до всіх органів правопорядку та військовослужбовців України

Відозва до всіх органів правопорядку та військовослужбовців України
Ми, громадяни України, опинилися в центрі світових подій, бо зараз переживаємо епохальний момент, отут і зараз творимо майбутнє своєї країни.
Ми закликаємо усіх працівників органів правопорядку, всіх військовослужбовців дотримати свою присягу на вірність Україні і не виконувати злочинних наказів, за які доведеться відповідати перед народом і власним сумлінням. Ми разом з Вами зробили свій вибір, тож допоможіть нам його захистити.
Ми - громадяни однієї держави, ми - єдиний народ, який не ділиться на схід і на захід, північ і південь, цивільних і військових та міліціонерів, пенсіонерів чи працюючих. Немає окремої держави студентів, викладачів, депутатів, медиків чи силовиків. Від усіх нас залежить, у якій державі житимемо завтра ми і наші діти. До цього дня неможливо буде повернутися. Крок, на який сьогодні необхідно зважитися, - вирішальний. Закликаємо вас зробити цей крок у майбутнє. Не зупиняти тих, хто має мужність іти до перемоги, захищаючи власне право голосу, право на вільне волевиявлення.
Ви - люди сильні. Тож у цей вирішальний час проявіть силу ваших характерів, силу ваших переконань. Не дозвольте собою маніпулювати, не дозвольте використати вас як засіб для розправи над власними громадянами. Війна з власним народом - це безглузда війна, адже нам ідеться не про порушення, а про відновлення закону. Ми віримо, що зброя у ваших руках стане запорукою спокою і правди, а не насильства.
Потрапляючи у складну ситуацію - від невідомого міста до невідомого майбутнього - кожен, свідомо чи ні, звертає свій погляд до людини у формі. Ми сьогодні свідомо звертаємося до вас, бо віримо, що ви оберете правильний і чесний шлях.
Ми віримо, що для тих мільйонів людей, які вийшли сьогодні на вулиці Києва та багатьох інших міст, ваша присутність буде підтримкою і захистом, а не загрозою. Ми захищаємо і вашу гідність, ми захищаємо і ваші права людини, тож захистіть нас. В єдності - сила народу. Разом ми сильні, разом ми вільні і нас не подолати.
Від імені Ради ректорів вищих навчальних закладів Львівщини
ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, професор
Іван Вакарчук.
Telegram Channel