Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ВСЕСВІТНЯ ОЛІМПІАДА САНТА-КЛАУСІВ

У шведському місті Еллівар відбулася всесвітня олімпіада Санта-Клаусів і Дідів Морозів...

У шведському місті Еллівар відбулася всесвітня олімпіада Санта-Клаусів і Дідів Морозів. У ній взяли участь «зимові чарівники» з Великобританії, Данії, Ісландії, Іспанії, Норвегії, Росії, Швеції, Франції, Фінляндії і Естонії.
В програмі олімпіади були змагання Дідів Морозів у швидкості упаковки подарунків, пересуванні на снігоступах, гонки в оленячих упряжках та інші.
Олімпіада стала справжнім святом для туристів, дітей та дорослих.

КУРКА-СУПУТНИЦЯ
Джордж Брісбі з Вест-Кінгстауна (Англія) освоїв професію роз’їзного торговця: продає пилососи, швейні машинки, різне начиння. Щоб не сумно було подорожувати, містер Брісбі вибрав собі оригінальну супутницю — курку. Назвав її місіс Елвіс, влаштував сідало, навчив встрибувати в машину. Курочка під час поїздок квокче під радіо, з цікавістю розглядає дорожні знаки. А головне — щодня дарує Джорджу свіже яйце.

ПОЛЮВАННЯ НА ЛОСІВ З ВОЛИНКОЮ
Швейцарець Гост Йохансон з міста Гардсйона стверджує, що звуки волинки ідентичні крикам лосів у шлюбний період. Гост сподівається стати чемпіоном серед мисливців на сохатих. Він не сумнівається, що волинка може служити відмінною приманкою, звуки якої повинні переконати лося в тому, що його кличе прекрасна незнайомка. Почувши волинку, лосі кинуться з лісових хащів, забувши про небезпеку в передчутті любовних ігор. І ось тут звірі потраплять у пастку мисливцю.
Йохансон заявив, що перші випробування вже показали дивну ефективність волинки.

НАЙБІЛЬША ФОТОГРАФІЯ У СВІТІ
Фотографія є панорамою голландського міста Делфт. Дослідники з лабораторії ТNО зробили 600 знімків міста камерою з 400-міліметровими лінзами. Потім знімки з’єднали в одне зображення. Компонуванням панорами займалися п’ять комп’ютерів.
Гігантська фотографія розміщена на веб-сайті в лабораторії, де відвідувачі можуть в деталях вивчити панораму, наближаючи і віддаляючи картинку на екрані. Якщо роздрукувати її в стандартному форматі 300 крапок на дюйм, то фотографія вийде розміром 2,5 метра у висоту і 6 метрів у довжину.
На створення суперфотографії голландців надихнув приклад американського фотографа Макса Лайонса, який в 2003 році зробив величезну панораму каньйону в національному парку в штаті Юта. Панорама складалася з 196 окремих фотографій. Проте, на відміну від голландців, Лайонс з’єднав їх вручну. Співробітники лабораторії ТNО порахували, що якщо застосувати автоматичну систему, то можна досягти ще більш вражаючого результату.
Telegram Channel