Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

НЕ ДАЙМО ЗАГУБИТИ УКРАЇНУ

До редакції надійшло звернення обласного осередку Асоціації народних депутатів України до депутатів рад Волині усіх рівнів, волинян...

До редакції надійшло звернення обласного осередку Асоціації народних депутатів України до депутатів рад Волині усіх рівнів, волинян.
У ньому члени Асоціації, яка об’єднує народних депутатів України різних скликань, наголошують, що над Україною нависла смертельна небезпека. Узурпація влади кримінальними олігархічними кланами разом з чинною владою, нехтування законами і Конституцією України при потуранні Президента України, сприянні глави уряду вилилось на недавніх виборах у брутальне ігнорування, зневагу, цинічне порушення прав і свобод мільйонів громадян, що призвело до масових фальсифікацій голосів виборців, освяту їх з боку ЦВК.
Нахабна й цинічна брехня і стала тим доважком у море невдоволення мас, яке збурило наше суспільство. Воно вилилось у різко протестні форми непокори: мітинги, недовіру до Президента, уряду, виконавчої влади, конституційно законних рішень органів самоврядування, які беруть на місцях владу у свої руки. Мільйони людей вийшли на вулиці, майдани.
В країні стрімко розвивається політична, економічна криза, відцентрові процеси. В цих умовах єдино вірне розв’язання цієї ситуації — постанова Верховної Ради України, прийнята 27 листопада. Допомогло б і справедливе рішення Верховного Суду про скасування результатів виборів в округах, де виявлені грубі порушення виборчого законодавства. Цей шлях підтримує і міжнародна спільнота, яка занепокоєна ситуацією в Україні і не визнає результатів виборів. Але його боїться влада.
Ситуацію міг би швидко розрядити Президент України, говориться у зверненні, однак він злочинно зволікає. Влада, випещена ним, зрощена з криміналітетом, веде війну проти власного народу. Задля порятунку своїх награбованих капіталів вони готові пожертвувати цілісністю і майбутнім України. Заклики до сепаратизму, до утворення держави в державі — не що інше, як спроба клану Кучми і його оточення створити собі вотчину, де можна і далі наживатись. За це Україна повинна заплатити розтерзаним тілом. Ну, а наш “старший брат”, якого представляв на зборах сепаратистів у Северодонецьку україножер, мер Москви Лужков, оцінив цю неймовірну жертву своєю... кепкою.
Звичайно, Президент, як гарант Конституції повинен був діяти швидко й рішуче. А насамперед він не повинен був цього допустити. Він не пішов на це, а швидше — благословив деструктивні явища. Тому народ України, разом з яким і його церква, має на спротив святе конституційне право.
У цьому спротиві неправді й узурпації прав і свобод народу відроджується горда свободолюбна українська нація. Знаменно, що у боротьбі за своє майбутнє масово піднялось наше молоде покоління. Кращі сини і дочки народу — на варті свободи і незалежності в Києві, інших містах. Вони потребують підтримки нашою присутністю, матеріальною, фінансовою підмогою, нашим словом. Вони творять нову історію України. Допоможімо їм!
Дорогі колеги, земляки! — говориться у зверненні, — настав час вибору. З ким ви? З тими, хто вважає народ за бидло, чи з тими, хто допомагає вам стати повноправним членом української спільноти, яка достойна гідного місця в Європі і світі? Сьогодні всі ми, а особливо депутати усіх рівнів, є державотворцями. Не даймо загубити Україну!
Андрій БОНДАРЧУК.
Telegram Channel