Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

КОЛИ НА ДУШІ ТРИВОГА

Кожній людині відоме почуття тривоги. Воно більш властиве жінкам, можливо, спрацьовує інстинкт захисту потомства...

Кожній людині відоме почуття тривоги. Воно більш властиве жінкам, можливо, спрацьовує інстинкт захисту потомства. А загалом тривога притаманна багатьом людям. Але іноді, буває, вона настільки обмежує можливості людини, що заважає нормально працювати, псує життя.
На відміну від страху, коли людина боїться чогось конкретного, тривога завжди безпредметна. Нерідко вона супроводжується атаками паніки. Часто без помітного приводу у людини виникає почуття абсолютної безпорадності, втрати контролю над ситуацією. Людина почуває себе хворою, голову здавлює, підвищується тиск, стає частішим пульс. Кажуть, що тривожний невроз сьогодні дуже поширений діагноз. Але хворі не усвідомлюють, що їм потрібна допомога, намагаються справитись самотужки. Іноді людина просто намагається не потрапляти у ті ситуації, коли виникає дискомфорт, вона замикається у собі, звужує коло спілкування, уникає будь-яких хвилювань, збіднюючи своє існування. Звичайно, правильніше було б звернутися до психотерапевта.
Фахівці рекомендують людям, схильним до почуття тривоги, пити чаї з м’яти, меліси, звіробою, кропиви. А от загальновідома валеріана у декого, навпаки, викликає збудження. Варто звернути увагу на вегетативну нервову систему, корисно приймати контрастні водні процедури.
Telegram Channel