Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Ратнівщині побачив світ перший номер газети «Нова думка» — «Велимченський вісник» (фото)

Волинь-нова

На Ратнівщині побачив світ перший номер газети «Нова думка» — «Велимченський вісник» (фото)

Це вперше в історії району, а, можливо, й Волині, коли газета виходить на одне-єдине село. Тираж її — 300 примірників, які «розхапали» велимченці вмить, адже порушувались на її шпальтах досить актуальні і злободенні питання сьогодення селян. До речі, розповсюджувалось видання безкоштовно

Валентина БОРЗОВЕЦЬ


Засновник і редактор цієї газети Володимир Вакулич — уродженець с. Велимче, член Спілки письменників України, заслужений журналіст України, доктор політичних наук, науковий дослідник новітньої історії України.



У газеті новини сьогодення – як і чим живе село.Редактор закликає закликає велимченців розказати про своїх найближчих і рідних, про цікаве, неповторне і про звичайне.



— В останні роки мені щастить частіше бувати в селі, — каже пан Володимир, — а, отже, й більше спілкуватися з людьми. З весни до пізньої осені велимчуки то в полі, то в лісі, то по світах на заробітках. Працюють важко, не в усіх є змога знати, які зміни відбуваються в країні, долучитися до історії та культурних надбань села. Так і прийшла думка випустити газету. Хто писатиме? Та ті ж велимчуки, які обіймають високі посади в державі, працюють в різних сферах життя суспільства. Звернувся до одного, другого. І був вражений. Передали добротні, цікаві матеріали. Для власної статті не вистачило місця в газеті. Я був редактором кількох видань з великими накладами. Найважче виявилося робити газету для односельчан. За кожне слово ти відповідаєш. Права на помилку бути не може...


Взявши в руки перший номер «Велимченського вісника», кожен читач побачив і відмітив, що до них, до своїх велимченців, звертаються з її сторінок брати і сестри, рідні і знайомі земляки, велимченці, різних поколінь. До них звертається і сам автор. Вся газета — розмова із читачем на актуальні питання сьогодення, які турбують чи не кожного пересічного українця.
У газеті новини сьогодення – як і чим живе село. А на закінчення знову до своїх земляків звертається редактор видання Володимир Вакулич, який пише книгу про людей Велимчого і закликає велимченців розказати про своїх найближчих і рідних, про цікаве, неповторне і про звичайне.


Володимир Вакулич має намір, щоб «Велимченський вісник» періодично жив.


Telegram Channel