Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Військові частини сухопутних військ ЗСУ посилили охорону військових об'єктів

На території військових частин оперативних командувань Сухопутних військ ЗС України введено посилений режим охорони

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться в повідомленні прес-служби Сухопутних військ ЗС України у Фейсбуці.



Також у ЗСУ просять громадян повідомляти в правоохоронні органи про підозрілих осіб біля військових об'єктів або в місцях розташування військ.



"Особовий склад, який залучають до служби в добовому наряді та варті, згідно з Військовим статутом має право застосовувати зброю під час служби. Командування Сухопутних військ ЗС України нагадує, що будь-яке несанкціоноване проникнення на територію об'єктів військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України тягне за собою відповідальність відповідно до законодавства України", - йдеться в повідомленні.


Також у ЗСУ просять громадян повідомляти в правоохоронні органи про підозрілих осіб біля військових об'єктів або в місцях розташування військ.


Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 у ДСНС надійшла інформація про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони біля селища Калинівка. Склад у Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищені в кілька разів.


Станом на 10:00 середи, 27 вересня, евакуйовано понад 30 тисяч осіб. Для перевезення людей було залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологи ДСНС. За даними рятувальників, травмовано 2 людей, які госпіталізовані до медичних установ.


До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 осіб та 149 одиниць техніки. Через велику пожежу на складах з боєприпасами в Калинівці Вінницької обл. Джерело: https://ua.censor.net.ua/n457093

Telegram Channel