Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У польському супермаркеті усіх українців оголосили потенційними злодіями… (фото)

Волинь-нова

У польському супермаркеті усіх українців оголосили потенційними злодіями… (фото)

Власник ще й виправдовується: мовляв, наші співвітчизники у нього щось колись вкрали…

У місті Барлінек у Польщі власник магазину Bimex Єжи Бітель повісив табличку, що закликає перевіряти кожного громадянина України на касі. Фото з табличкою швидко поширилося по соцмережам, передає УНІАН з посиланням на 112.ua.



Кожен громадянин України, після того як пройде касовий апарат буде перевірений.



«Кожен громадянин України, після того як пройде касовий апарат буде перевірений», – написано польською та українською мовами.


Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки у терміновому порядку поінформував про ситуацію прокуратуру, омбудсмена та посольство України в Польщі, повідомляється на його сторінці у Facebook.


Власник магазину пояснив, що поставив табличку після того, як громадянин України вкрав дві сумки продуктів. Напис на прохання власника переклали українці, які працюють у магазині.


«Насправді вона висіла добу, але її вже зняли. Я сказав зробити її під впливом імпульсу, занадто швидко. Не таким має бути зміст таблички. Щиро вибачаюся перед усіма, хто відчуває себе ображеним. Таблички з таким змістом не може бути», – сказав він.


Між тим Центр з моніторингу расової та ксенофобської поведінки написав, що «це скандальний випадок дискримінації осіб у зв'язку з їхньою національністю». В організації запевнили, що докладуть усіх зусиль, щоб особи, відповідальні за встановлення таблички, та особи, які змусили помістити на неї загрози, понесли кримінальну відповідальність.

Telegram Channel