Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Стрілянина в Лас-Вегасі: більше 20 загиблих і 100 поранених

Поліція стверджує, що підозрюваного в масовому вбивстві людей в центрі американської столиці розваг знищено - він виявився місцевим жителем

Різко зросла кількість жертв стрілянини по людях, які прийшли на сьогоднішній концерт кантрі-музики Route 91 в центрі Лас-Вегаса. Загинули понад 20 осіб, пише зі слів правоохоронців служба Бі-бі-сі, передає "Ліга-новости".



Стрілок перебував на 32-му поверсі готелю Mandalay Baу. Зловмисник знищений, він виявився місцевим жителем. Очевидці трагедії кажуть про звуки автоматних черг.



Раніше повідомлялося, що загинули двоє, а 14 осіб перебувають у критичному стані в лікарні.


Також понад 100 осіб отримали кульові поранення, стверджують в поліції. За даними правоохоронців, серед постраждалих - двоє співробітників поліції, один з них у критичному стані.


Шериф Джо Ломбардо з департаменту поліції Лас-Вегаса сказав, що стрілок перебував на 32-му поверсі готелю Mandalay Baу. За його словами, зловмисник знищений, він виявився місцевим жителем. Очевидці трагедії кажуть про звуки автоматних черг.


За попередньою версією, той, хто стріляв, діяв сам, проте шериф заявив, що поліція має намір знайти і допитати якусь Марілу Дейнлі, жінку азіатської зовнішності. За даними правоохоронців, вона могла бути компаньйоном стрілка.


Крім того, оголошено в розшук два зареєстрованих в штаті Невада автомобілі, які пов'язані зі стрільцем.


Невада - один з найбільш вільних в плані володіння зброєю штатів США. Жителі штату можуть законно носити штурмову гвинтівку, також немає обмежень на обсяг магазину гвинтівки.

Telegram Channel