Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

По всій Іспанії пройдуть марші за підтримку єдності країни

На головній площі Пальми марш за єдність Іспанії запланований на 12:00

В Іспанії сьогодні пройдуть марші проти незалежності Каталонії, яка в минулу неділю провела референдум. Демонстрації заплановані в іспанській столиці Мадриді та інших містах, повідомляє 112 із посиланням на ВВС.



Демонстрації заплановані в іспанській столиці Мадриді та інших містах



Крім цього уточнюється, що прихильники єдності країни також закликають до схожого мітингу в столиці Каталонії Барселоні.


За інформацією La Vanguardia, на головній площі Пальми марш за єдність Іспанії запланований на 12:00 за місцевим часом. Організатори зазначають, що "захист національної єдності не може більше чекати".


Між тим, як повідомлялося, представник уряду Іспанії в Каталонії Енрік Мильйо вибачився перед тими, хто постраждав під час спроб поліції зупинити проведення референдуму в Каталонії. Зокрема, він заявив, що "шкодує і вибачається від імені поліцейських".


У той же час Мильйо звинуватив каталонський уряд у проведенні незаконного голосування.


Варто відзначити, звернення Мильйо стало першим вибаченням від представника уряду Іспанії за насильство під час референдуму в Каталонії.


Нагадаємо, сотні людей були поранені, коли поліція, на виконання заборони суду на голосування, намагалася заблокувати виборчі урни і розігнати виборців. Постраждали також і 33 поліцейських.

Telegram Channel