Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Татусь-«аліментник» не зміг виїхати за кордон – «не пустив» борг перед дітьми у вісім тисяч гривень

Довелося повертатися додому і сплачувати…

Житель Рівненщини, який не сплачував аліментів, не зміг виїхати за кордон. Він мав борг у сумі майже 8 тисяч гривень. Таким чином, прикордонна служба повернула його назад. Адже, відповідно до ухвали Березнівського районного суду, чоловіка обмежено у праві виїзду за межі України. Вже після інциденту боржник сплатив 7 тисяч 925 гривень аліментів на дитину. Квитанцію про це він пред’явив державному виконавцю, повідомляє vse.rv.ua.



Житель Рівненщини, який не сплачував аліментів, не зміг виїхати за кордон.



Тим часом, за словами начальника Березнівського районного відділу ДВС ГТУЮ в Рівненській області Наталії Трембіцької, випадки, коли чоловіків, які не сплачують аліменти, повертають з кордону, не є поодинокими. Це один із засобів впливу на недобросовісних батьків.


Нагадаємо, що у липні набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів». Він передбачає збільшення мінімальної суми аліментів на дітей. Відтепер вона не може бути меншою за 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Telegram Channel