Названо три продукти, що найкраще стимулюють роботу головного мозку
Американські вчені назвали три продукти, які найефективніше впливають на роботу головного мозку
Під час дослідження було задіяно добровольців віком 65 – 75 років, які мали пройти тести, після чого їм провели аналіз крові на визначення кількості лютеїну.
Найбільше лютеїну міститься в броколі, шпинаті та яєчних жовтках.
З’ясувалось: при високих показниках цієї речовини особи справлялись із інтелектуальними завданнями краще за інших, пише ЗІК.
Відтак вчені зауважили, що найбільше лютеїну міститься в броколі, шпинаті та яєчних жовтках. Саме ці продукти визнали найкориснішими для діяльності мозку.
Що найважливіше, науковці переконані такого раціону із додаванням названих продуктів слід дотримуватись у тому числі для профілактики процесів деменції та синдрому Альцгеймера. До того ж спеціалісти нагадали, що шпинат – багатий на бета-каротини й допомагає на 60 % знизити ризик розвитку раку грудей. А броколі може врятувати від лейкемії.