Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Матіос пояснив, який подарунок Рада зробила російським терористам

Матіос пояснив, який подарунок Рада зробила російським терористам

Про це пише головний військовий прокурор Анатолій Матіос у блозі на сайті "Обозреватель".
Як зазначив прокурор, депутати "втратили" статтю 297.1, яка регламентує спеціальний порядок досудових заочних розслідувань. Нардепи можуть скасувати судову реформу: в Раді зареєстрований проект які велися у справах Майдану.



Обнулили заочне розслідування проти всіх "державних діячів у вигнанні", які втекли, привівши країну до війни.



За його словами, тим самим обнулили заочне розслідування проти всіх "державних діячів у вигнанні", які втекли, привівши країну до війни.
"У результаті виключення цієї статті жоден з учасників терористичної організації "ДНР" - "ЛНР", хто обстрілює наші території, хто вбиває, тепер не може бути фігурантом розслідування, тому що ми їх не затримали, ми просто проводимо спеціальні досудові розслідування", - зазначив він.
"Якщо на хвилинку уявити, що все так і залишиться, це буде, крім іншого, класний подарунок російським терористам. Адже силами підрозділів Військової прокуратури в Україні вже засуджені заочно 89 росіян. Однак, позбувшись від цього інструменту, нам потрібно буде ліквідувати ціле управління, яке документує ці злочини, бо у них не буде ніякого права проводити розслідування", - додав він.
Анатолій Матіос закликав спікера Верховної Ради Андрій Парубія не підписувати і не передавати на підпис главі держави закон про судову реформу.

Telegram Channel