Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

Український фільм-фентезі «Сторожова застава» зібрав за перший вікенд у прокаті вісім мільйонів

Його подивилися 111 тисяч глядачів

За перший вікенд прокату українське фентезі «Сторожова застава» зібрав у прокаті понад ₴8 млн. Фільм подивилось майже 111 тис. осіб, повідомляє Zaxid.net.


Картина вийшла на екрани 12 жовтня і перемогла попереднього рекордсмена у прокаті – комедію Dzidzio Контрабас», яка заробила за перший вікенд прокату ₴7,7 млн. Фільм подивилось 102 тис. глядачів,



Фільм «Сторожова застава» став повнометражним дебютом режисера Юрія Ковальова за мотивами однойменної книги дитячого письменника Володимира Рутківського.



Фільм «Сторожова застава» став повнометражним дебютом режисера Юрія Ковальова за мотивами однойменної книги дитячого письменника Володимира Рутківського. Сценарій з неї зробили Юрій Ковальов, дитячий письменник Сашко Дерманський та сценарист Ярослав Войцешек. Картина розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле – на тисячу років назад. Він опиняється у Київській Русі , де рятується від смертельних небезпек, зустрічає нових друзів та вступає в битву з міфічними істотами.


Вітьок зустрічає богатирів Добриню, Іллю та Олешко і разом із ними битиметься проти половців і величезного кам’яного монстра.


Головні ролі у фільмі зіграли Даниїл Каменський та Єва Кошова. Для молодих акторів це їх перші ролі у кіно. У фільмі також знявся український музикант Олег «Фагот» Михайлюта.


Для постановки трюків автори найняли професійних каскадерів, частина з яких знімались у блокбастері «300 спартанців».


Бюджет стрічки становить ₴40,3 млн, з них ₴18,1 млн надало Держкіно. Права на показ фільму вже купило 11 країн.


Офіційний трейлер фільму в YouTube подивилось 1,2 мілн глядачів. Також героїв фільму зобразили на поштовій марці.


Telegram Channel