Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У школі під Одесою відмовилися від вивчення російської мови

Педагогічна рада Розквітівської загальноосвітньої школи I-III ступенів у Одеській області ухвалила рішення про зміну навчального плану, вилучивши з обов'язкового вивчення предмет «російська мова»

"Відтепер російську мову в цій школі будуть вивчати не всі учні, а лише ті, хто побажає, в рамках факультативних занять", - повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин. Згоду на викладання цього факультативу дала вчителька російської мови та літератури.



Вирішено збільшити на годину вивчення англійської мови. 




Директор школи Валентина Коршункова, що підписала рішення членів педагогічної ради, уточнила, що на засіданні також вирішено збільшити на годину вивчення англійської мови.
Це перший в Одеській області прецендент, коли сім'ї учнів відмовилися від вивчення їхніми дітьми в школі "мови країни-агресора". Спочатку в цьому селі Розквіт Березовського району між батьками виникла конфліктна ситуація. Одна сім'я, яка виступала за скасування вивчення російської мови, навіть повідомляла про підпал свого автомобіля, пише gazeta.ua.

Telegram Channel