Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 Протест: волинські гірники відмовились спускатись під землю

Волинь-нова

Протест: волинські гірники відмовились спускатись під землю

Сьогодні зранку гірники відокремленого підрозділу «Шахта №9» ДП «Волиньвугілля» відмовилися опускатися під землю, щоб добувати вугілля

Алла ЛІСОВА
Свої робочі місця на глибині зайняли лише ті працівники, які забезпечують необхідні ланки життєдіяльності підземки. Причина та ж сама – невиплата заробітної плати за серпень, вересень та частково – за липень.
Спочатку нововолинські гірники акцію протесту проводили на підприємстві, згодом – біля міжнародного автопереходу «Ягодин», після чого їм пообіцяли погасити борги. Однак гроші не надійшли.



Нещодавно мали місце звернення керівників шахт до СБУ щодо відключення від енергопостачання головного (!) вентилятора та водозбірника. 




На думку голови первинної організації шахти №9 НПГУ, депутата Нововолинської міської ради Василя Гури, робота гірників блокується свідомо, кажуть, заробляйте самі на зарплату. Та чи можливо це зробити в умовах, коли шахти хронічним недофінансуванням доведені до ручки? За словами Василя Гури, нещодавно мали місце звернення керівників шахт до СБУ щодо відключення від енергопостачання головного (!) вентилятора та водозбірника. Є інформація про те, що готується наказ про заміну керівників підприємства та його відокремлених підрозділів. От чи тільки допоможе це уникнути подальшого падіння вугільних підприємств у прірву?

Telegram Channel