Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Рівненська фірма заставила в банку державну будівлю на півмільйона

Прокуратура Рівненської області пред’явила до суду позовну заяву з вимогою визнати недійсним договір іпотеки на державні об’єкти нерухомості площею понад 1,2 тис кв м вартістю понад 500 тис гривень

Мова йде про будівлі, що розташовані на території ВАТ «Рівненський завод високовольтної апаратури», які у 2013 році рішенням Господарського суду Рівненської області витребувано з незаконного володіння приватного підприємства та повернуто у власність держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області.



Підприємство уклало з одним із банків договір іпотеки задля забезпечення виконання кредитних зобов’язань, та передало останньому нерухоме майно.



Однак, як з’ясувалося, ще раніше приватне підприємство уклало з одним із банків договір іпотеки задля забезпечення виконання кредитних зобов’язань, та передало останньому нерухоме майно, яким ніколи законно не володіло, інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.


У зв’язку з тим, що зазначені обставини унеможливлюють здійснення державним органом, як власником, користування та розпорядження нерухомістю, органами прокуратури області заявлено відповідний позов до Господарського суду області.


Триває судовий розгляд зазначеної господарської справи, участь у якому забезпечують працівники прокуратури Рівненської області.

Telegram Channel