Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Спостерігачі ОБСЄ цікавились безпекою у Ковелі

Під час візиту представники моніторингової місії поспілкувалися з міським головою Олегом Кіндером

У Ковелі Волинської області перебували представники Львівського представництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, йдеться на сайті міської ради.
Під час зустрічі Олег Кіндер зауважив, що ситуація у Ковелі спокійна, правоохоронні органи працюють над забезпеченням порядку. Місцева влада допомагає у цьому. За кошти міського бюджету були встановлені відеокамери у місцях масового перебування людей.



Особливий інтерес представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні виявили до стану справ з ліквідації наслідків екологічного лиха, спричиненого діяльністю ветсанзаводу.



Цікавилися представники ОБСЄ й ситуаціє стосовно підтримки військовослужбовців, які повертаються з зони АТО.
Олег Кіндер зауважив, що цьому приділяється значна увага. Міська влада намагається максимально допомогти військовим та їх родинам.
Зокрема, створено Координаційний центр, куди можуть звернутись учасники АТО і отримати необхідну інформацію, консультації з питань реабілітації, пільг, різного роду допомог. 
Ковель вперше запровадив і продовжує надалі програму щодо надання пільг учасникам АТО та членам сімей загиблих в частині звільнення їх від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.
Ковельчани, які вирішили служити за контрактом, мають одноразову фінансову допомогу у розмірі п’яти тисяч гривень.
У Ковелі учасники АТО уже отримали 374 земельні ділянки. Надані вони і сім’ям загиблих, які крім того, забезпечені квартирами.
Особливий інтерес представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні виявили до стану справ з ліквідації наслідків екологічного лиха, спричиненого діяльністю ветсанзаводу.
Міський голова поінформував, що зараз активно ведуться роботи з будівництва водогону, який забезпечить централізоване водопостачання мікрорайону Ковеля-2, прилеглого до території підприємства.
Також проводиться капітальний ремонт залізобетонних конструкцій колишнього крохмального заводу, де зберігатимуть рештки непереробленої сировини.
Аби переконати у сказаному, міський голова разом зі своїм заступником Андрієм Товстигою та представниками місії побували на об’єктах і оглянули хід виконання робіт. 

Telegram Channel