Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Луцькому прикордонному загону – 25 років

Він був створений 20 жовтня 1992-го згідно з наказом Голови Державного Комітету у справах охорони державного кордону України командувача Прикордонними військами України

Олег ЛИЧКОВСЬКИЙ
Загін прийняв під охорону ділянку державного кордону протяжністю 891,7 кілометра, зокрема із Республікою Польща та з Білоруссю (в межах Волинської, Рівненської і Житомирської областей). На українсько-білоруській ділянці із нуля довелось створювати нові підрозділи: контрольно-пропускні пункти «Овруч», «Дубровиця», «Любешів», «Ратне», до складу яких входило 23 застави прикордонного контролю і відділ прикордонного контролю «Рівне - аеропорт». Управління загону розташувалося на території розформованої Луцької ракетної дивізії.



Литовська художниця, волонтер Беата Куркуль спеціально до 25-ї річниці створила полотно, яке і вручила під час урочистості.



З початку заснування персонал загону пропустив через державний кордон встановленим порядком у пунктах пропуску понад 127 мільйонів осіб та 32,4 мільйона транспортних засобів. У цьому році у повному обсязі забезпечено впровадження безвізового режиму закордонних поїздок громадян України у країни ЄС.


Сьогодні прикордонників привітали представники обласних і районних органів влади Волині та Рівненщини, взаємодіючих структур, колеги з Надбужанського загону Прикордонної варти Республіки Польща. Вітання від голови Державної прикордонної служби України оголосив виконуючий обов’язки начальника Північного регіонального управління полковник Олександр Пімєнов. Він вручив відзнаки Президента України «За участь в АТО» 25 військовослужбовцям загону. Відомчими нагородами було відзначено 18 прикордонників, а 130 — удостоєні подяк та грамот.


Литовська художниця, волонтер Беата Куркуль, яка нині живе і працює у Києві, презентувала виставку своїх 23 картин і в подальшому подарувала їх Луцькому прикордонному загону. Крім цього, спеціально до 25-ї річниці вона створила полотно, яке і вручила під час урочистості.

Telegram Channel