Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Після двох років тюрми вийшла на волю проукраїнська активістка, засуджена путінським режимом

Дар’ю Полюдову звинуватили у закликах до сепаратизму та екстремізму

Російська активістка Дар’я Полюдова, засуджена у справі про заклики до сепаратизму й екстремізму, 20 жовтня вийшла на свободу після майже двох років у колонії-поселенні. Після звільнення Полюдова заявила, що продовжить займатися політичною діяльністю після короткого відпочинку, повідомляє УНІАН з посиланням на Радіо Свобода.



За час ув’язнення активістка провела кілька голодувань.



За час ув’язнення активістка провела кілька голодувань. Вона протестувала проти жорстокого поводження в колонії у південному російському місті Новоросійську.


Полюдову засудили до двох років колонії-поселення в 2015 році. Її звинуватили в сепаратизмі і екстремізмі за перепост картинки з текстом «Етнічні українці Кубані хочуть приєднатися до України», а також запис, в якому Полюдова покладає відповідальність за проблеми в Росії на президента Володимира Путіна і запитує, чому росіяни не можуть повалити режим, як це зробили українці.


На початку жовтня 2016 року Полюдова звернулася зі скаргою на вирок до Європейського суду з прав людини. Правозахисний центр «Меморіал» вніс її до списку російських політв’язнів.

Telegram Channel