Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ХІРУРГІЯ КРАСИ

— Для відділення пластичної, естетичної та реконструктивної хірургії, що функціонує на базі Луцької міської клінічної лікарні, а, значить, і для наших пацієнтів, високосний рік був успішним,— каже завідуюча відділенням, кандидат медичних наук Тетяна Зубанова...

— Для відділення пластичної, естетичної та реконструктивної хірургії, що функціонує на базі Луцької міської клінічної лікарні, а, значить, і для наших пацієнтів, високосний рік був успішним,— каже завідуюча відділенням, кандидат медичних наук Тетяна Зубанова. — Ось подивіться на ці фотографії, які є найпереконливішим доказом важливості і потрібності нашої роботи.
На столі — сотні пар знімків. Ось юнак з грубими рубцями після опіків, які спотворювали його тіло. Після втручання хірурга вони стали майже непомітними. Ось кисть чоловічої руки із скаліченими пальцями, яка на другому знімку набула нормального вигляду. Відстовбурчені вуха, неправильної форми носи, губи, які псували зовнішність і змушували комплексувати багатьох людей, після операції стали ідеальними. Жіноцтво, як видно зі знімків, нерідко виявляє бажання “підправити” фігуру, форму грудей.
Значно розширила можливості хірургів новітня найсучасніша апаратура, яку одержало відділення в серпні. Зокрема, апарат для ліпосакції німецької фірми Karl Storz, який допомагає зробити тіло струнким, без “покладів” жиру на животі чи стегнах. Інший апарат, який з гордістю демонструють у відділенні, відомої американської фірми. Завдяки цьому апарату операції на обличчі та інших косметично важливих ділянках тепер проводяться радіохвильовим методом, який має чимало переваг: атравматичність розтину, безкровне поле, зменшення болю, прискорене заживання. Пацієнти, з якими довелося спілкуватися, стверджують, що дуже задоволені результатами роботи хірургів.
— Можливо, проблеми косметичної хірургії для когось видаються не першочерговими, оскільки є в житті більші біди, аніж вади зовнішності. З іншого боку, не можна залишати поза увагою людей, які чи то внаслідок травм, чи через вроджені вади зовнішності переживають моральні страждання, соромляться свого вигляду, не можуть психологічно адаптуватись. Їм у першу чергу й прагнуть допомогти висококваліфіковані хірурги відділення. А такі відділення, до речі, є далеко не в усіх обласних центрах,— наголосив начальник управління охорони здоров’я Луцького міськвиконкому Федір Кошель.
Звичайно, є й інша категорія пацієнтів — люди, яких цікавлять новітні хірургічні програми з омолодження. І таких, як свідчать лікарі, більшає, бо зростають вимоги до якості життя, з’являється розуміння, що успішна людина має і виглядати відповідно. Таким пацієнтам пропонують хірургічну підтяжку обличчя та шиї, омолодження повік, усунення подвійного підборіддя, відвислості шкіри живота, стегон, рук і багато чого іншого. А ще нинішнього року відділення набуло ознак європейської клініки — тут красиво, затишно, передбачені умови для анонімності лікування.
Оксана КРАВЧЕНКО.
Telegram Channel