Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Четверо чоловіків викрали дівчину-інваліда в Миколаєві

Наразі зясовуються обставини інциденту

У Миколаєві четверо чоловіків викрали 18-річну дівчину-інваліда із власної квартири. Про це УНН повідомили у Заводському відділі поліції ГУ Нацполіції Миколаївської області.


"Четверо незнайомих чоловіків увірвалися до квартири 18-річної місцевої мешканки та, проти волі дівчини, затягли її до салону автомобілю "Toyota", припаркованого біля будинку по вул. Московській в Заводському районі м. Миколаєва. Негайно за вказаною адресою прибули екіпажі патрульної поліції та працівники відділу кримінальної поліції Заводського ВП ГУ НП в Миколаївській області. На місці події правоохоронці виявили автомобіль, вказаний у повідомленні, з салону якого були чутні жіночі крики про допомогу", - йдеться у повідомленні.



Затримані розповіли, що вони є представниками антинаркотичної асоціації, філія якої розташована у м.Херсон, та приїхали до Миколаєва нібито за проханням матері потерпілої. Жінка тривалий час перебуває за межами країни та, зі слів чоловіків, випадково дізналася про наркотичну залежність своєї доньки.



На вимогу поліцейських громадяни, які перебували у транспортному засобі, вийшли на вулицю та прослідували до відділу поліції. Правоохоронці встановили особи чоловіків. Ними виявились троє мешканців Херсонської області 29 та 34 років, а також 36-річний місцевий мешканець, які за узгодженням з органами прокуратури були затримані в порядку ст.208 КПК України.


Під час слідчих дій затримані розповіли, що вони є представниками антинаркотичної асоціації, філія якої розташована у м.Херсон, та приїхали до Миколаєва нібито за проханням матері потерпілої. Жінка тривалий час перебуває за межами країни та, зі слів чоловіків, випадково дізналася про наркотичну залежність своєї доньки. Стурбована такою звісткою родичка звернулася до працівників вказаного наркологічного центру з проханням допомогти донці, яка є інвалідом дитинства і нібито пристрастилася до наркотиків, та ще й надає своє помешкання іншим наркозалежним особам.


Зі слів чоловіків – 34-річного працівника центру та двох 29-річних волонтерів, негайно відреагувавши на прохання жінки, прибули до обласного центру, де разом із 36-річним знайомим миколаївцем проникли до помешкання 18-річної дівчини-інваліда й вчинили кримінальне правопорушення.


Поряд з цим, правоохоронцями були ретельно перевірені факти стосовно причетності потерпілої до злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків. Інформація щодо вживання потерпілою наркотичних речовин або надання помешкання наркозалежним для їх вживання, не знайшла свого підтвердження. За місцем мешкання дівчина характеризується з позитивного боку.


З’ясувалося, що потерпіла зі своєю матір’ю вже тривалий час не виходять одна з одною на зв'язок та не підтримують ніяких стосунків, а з питанням щодо нібито наркозалежності доньки до поліції жінка не зверталася.


За узгодженням з органами прокуратури викрадачам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.146 КК України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк. Запобіжний захід обирається.


Наразі за вказаним фактом правоохоронцями проводиться перевірка, з’ясовуються всі обставини. Автомобіль, на якому пересувалися викрадачі, вилучено. Досудове слідство триває.

Telegram Channel