Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Аваков пропонує розглянути зміни Правил дорожнього руху уже на наступному засіданні уряду

Серед запланованих нововведень – відеофіксація

Міністр запропонував обговорити напрацьовані зміни до законодавства, а також проекти постанов уряду щодо ПДР, передає УНН.



Усе можна зробити ефективно й запустити і відеофіксацію, над якою МВС працювало останні три місяці.



«У мене буде прохання, щоб ми змогли присвятити наступне засідання уряду розгляду винятково цьму питанню (розгляду проекту змін до Правил дорожнього руху - ред.). Ми пропонуємо декілька змін до законів і пропонуємо декілька постанов Кабінету міністрів, які стосуються цих актуальних питань», - сказав він.


Аваков зазначив, що все можна зробити ефективно й запустити і відеофіксацію, над якою МВС працювало останні три місяці, і деякі зміни до законодавства.


Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав таку ініціативу. Також він попросив залучити «Укравтодор», в якого є багато гарних напрацювань, зокрема щодо зниження шидкості руху авто в містах з 60 до 50 км/год.


«На наступний уряд ми внесемо і будемо обговорювати всі ці питання», - додав голова уряду.


Нагадаємо, за статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щорічно в результаті дорожньо-транспортних пригод гине близько 1,25 млн осіб у всьому світі. Автомобільні аварії є головною причиною смерті людей.

Telegram Channel