Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Постать Тадеуша Костюшка об’єднує народи

Волинь-нова

Постать Тадеуша Костюшка об’єднує народи

Нещодавно у приміщенні Волинської державної обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки відбулося урочисте завершення Року пам’яті Тадеуша Костюшка, чиє ім’я носить і Товариство польської культури в Луцьку.

Тадеуш Костюшко — унікальна історична постать. Це водночас польський, білоруський та американський військовий та політичний діяч, генерал армії США, учасник війни за незалежність цієї країни, організатор антиросійського повстання у Польщі 1794 року, національний герой Польщі, Білорусі та США. Цьогоріч минуло 200 років від дня його смерті.

Цьогоріч минуло 200 років від дня його смерті.

З ініціативи Товариства польської культури, яке очолює Ніна Поремська, відбулася презентація документального фільму «Слідами Тадеуша Костюшка», що був знятий за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, співробітники якого на чолі з Генеральним Консулом Вєславом Маріаном Мазуром також побували на презентації.

Хорошим емоційним обрамленням акції став виступ народного хору «Волинь» та вокальної групи «Волинські пані», які виконали пісні польською мовою, а також поезії, майстерно прочитані ведучою, заслуженою артисткою України Галиною Кажан, яка є й автором сценарію фільму «Слідами Тадеуша Костюшка», що знімався у Білорусі, Польщі та в Україні.

Telegram Channel