Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вчорашні «мінування» українських аеропортів здійснювали з сусідньої країни

zp.vgorode.ua

Вчорашні «мінування» українських аеропортів здійснювали з сусідньої країни

Жодних слідів вибухівки та небезпечних предметів не знайдено

Всі повідомлення про мінування 10 українських аеропортів, які надходили напередодні, виявилися неправдивими й були здійснені з території сусідньої держави. Про це з посиланням на Нацполіцію України повідомляє Корреспондент.

Про яку саме державу йдеться, в поліції не уточнили.

«Вчора протягом дня в поліцію почали надходити повідомлення про мінування аеропортів у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі, Рівному, Ужгороді, Харкові, Херсоні та Чернівцях ... Ніяких вибухонебезпечних речовин і предметів виявлено не було. Правоохоронці встановили, що всі анонімні дзвінки надійшли з сусідньої держави», - йдеться в повідомленні Нацполіціі. Про яку саме державу йдеться, в поліції не уточнили.

У всіх «замінованих» аеропортах працювали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи, співробітники СБУ, ДСНС та лікарі. Людей евакуювали.

За даними фактами порушено кримінальні справи за статтею про неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (ч. 1 ст. 259 КК України). Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Telegram Channel