Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
На Тернопільщині перепоховали понад 50 українців, розстріляних фашистами

Волинь-нова

На Тернопільщині перепоховали понад 50 українців, розстріляних фашистами

Останки понад півсотні розстріляних українських патріотів перепоховали на міському кладовищі Чорткова

У Тернопільській області у неділю, 19 листопада, останки понад 50 українців, розстріляних фашистами у листопаді 1942 року біля райцентру Чортків, перепоховали на міському кладовищі. Про це повідомляє Укрінформ.

Пошукові роботи тривали не один рік. Працювали над архівними матеріалами, опитували старожилів, мешканців навколишніх сіл, імовірних свідків трагедії.  

«Ще кілька десятків років тому, за архівними даними ОУН-УПА, стало відомо, що між Чортковом та Ягольницею фашисти розстріляли 52-х в’язнів Чортківської тюрми. Пошукові роботи тривали не один рік. Працювали над архівними матеріалами, опитували старожилів, мешканців навколишніх сіл, імовірних свідків трагедії. І ось, місяць тому, за майже 300 м від траси, у полі нам вдалося знайти останки розстріляних українських патріотів, серед яких був і священик», – розповів керівник розкопок, заступник директора меморіально-пошукового підприємства «Доля» Львівської обласної ради Володимир Харчук.

Так, уродженців Тернопільщини, Львівщини та Івано-Франківщини перепоховали на міському кладовищі Чорткова.

Заупокійну літургію очолив владика Василій Семенюк, митрополит Тернопільсько-Зборівський та владика Димитрій Григорак, єпарх Бучацький (УГКЦ).

Також у церемонії взяли участь представники духовенства з Львівщини, Івано-Франківщини, влади, громадськості, місцеві мешканці.

 

 
Джерело: Тиждень
Telegram Channel