Курси НБУ $ 39.38 € 42.32

КІШКА ЖИЛА БЕЗ ЇЖІ ТА ВОДИ БІЛЬШЕ ДВОХ МІСЯЦІВ

Неймовірний випадок трапився у містечку Лесмахагоу у графстві Ланкашір (Великобританія). У семирічної Емми Дірі і її матері Сари кішка Баблс несподівано зникла.

Неймовірний випадок трапився у містечку Лесмахагоу у графстві Ланкашір (Великобританія). У семирічної Емми Дірі і її матері Сари кішка Баблс несподівано зникла.
Це сталося тоді, коли сусіди сімейства Дірі закінчили ремонт у своєму будинку, настеливши нову підлогу. Під настилом кішка вирішила поспати у теплі, так і опинилась у глухій пастці, в якій провела більше двох місяців. Одного разу сусідська хазяйка почула тихе нявкання. Коли підлогу зірвали, там побачили худу і облізлу Баблс.
Нині подивитися на незвичну полонянку приїжджають з усіх кінців країни, а одна з телекомпаній навіть уклала з сім’єю Дірі контракт на екранізацію історії про волю маленької кішки до життя.

КАВОВІ ЛАЗНІ
Багаті японці збадьорюються кавовими лазнями.
У невеликий басейн (чи просто ванну) занурюють підігріті (до 60 градусів) кавові зерна на 20 хвилин. Навіть той, хто був дуже втомленим, почувається бадьорим.

ЧАСНИК І ЦИБУЛЯ ПРОТИ РАКУ
Доведено, що часник і цибуля мають величезне значення у запобіганні ракові органів травлення, легень, стравоходу, грудної порожнини.

Використовували ці рослини для швидкого загоєння ран, боротьби з інфекційними хворобами, кишковими паразитами.

ЇСТИ ЛОЖКОЮ ЄВРОПЕЙЦІВ НАВЧИЛИ... ІНДІАНЦІ
У Європі почали користуватися ложками лише у другій половині ХVІ століття. До цього європейці брали їжу руками, допомагаючи собі при цьому ножем.

Народи Центральної Америки користувалися ложками ще за 1000 років до завоювання Мексики іспанським конкістадором Кортесом (1519—1521), а стародавні єгиптяни — за 3000 років до нашої ери.

ЗАХИСНИК ТВАРИН ХОЧЕ ЖИТИ ІЗ СВИНЬМИ
Австрієць Ральф Ганхойсер, активний член товариства “За свободу тварин”, звернувся з вимогою до власників свиноферми поселити його на три тижні у стандартні свинячі умови.

На його думку, за цей час він неодмінно схопить пневмонію, страждатиме від пролежнів, як і багато свиней, які вимушені тіснитися у холодних клітках.
— У порівнянні з тваринами у мене будуть набагато кращі умови, адже я перебуватиму в свинарнику під постійним наглядом, у критичній ситуації можу звідти вийти.

ЯЛИНКА НА ДАХУ
Муніципальна влада японської столиці Токіо зобов’язує тих власників будинків-новобудов, площа даху яких перевищує 1000 квадратних метрів, садити на даху дерева, насамперед хвойні.

Цей проект покликаний запобігти подальшому потеплінню в місті. Адже тут за останні сто років температура підвищилася майже на три градуси, тоді як в інших містах — всього на один градус.

НАЙДАВНІША ОВОЧЕВА КУЛЬТУРА
Найдавніша овочева культура — огірки. Їхньою батьківщиною вважається Індія. Ще й досі тут можна зустріти дикі огірки, вони обплітають огорожі тамтешніх селян.

А вирощували огірки ще шість тисяч років тому.
Лікарі давньої Греції використовували огірки для пониження температури у хворих.
Римські імператори Август і Тиберій щодня на обід їли огірки. Турецький султан Магомет ІІ наказав убити сімох підданих, щоб дізнатися, хто з них з’їв надісланий йому в подарунок огірок.
Telegram Channel