Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У «Вересі» мріють про запрошення Ліонеля Мессі – натомість не хочуть бачити у Рівному Кріштіану Роналду

Волинь-нова

У «Вересі» мріють про запрошення Ліонеля Мессі – натомість не хочуть бачити у Рівному Кріштіану Роналду

Такою є позиція Євгена Морозенка, одного з ключових гравців «червоно-чорних»

Євген Морозенко у нинішньому «Вересі» – ключова фігура у центрі поля. Разом із Романом Карасюком півзахисник не лише «цементує» центральний плацдарм, а й регулярно загрожує воротам суперників. У цьому сезоні на рахунку Євгена Морозенка – вже два прекрасні м`ячі. Досі свіжий у пам`яті і спогад про суперудар у Запоріжжі, який міг принести «Вересу» вольову перемогу над «Зорею», пише офіційний сайт рівненського клубу й подає інтерв’ю з футболістом:

Євген Морозенко у нинішньому «Вересі» – ключова фігура у центрі поля.

Євгене, нині ти стабільний гравець «основи» і виглядаєш дуже переконливо у центрі поля. Розкажи, що змінилося і як сталося так, що зараз ми бачимо зовсім іншого Євгена Морозенка, аніж той, що грав за «Верес» ще навесні?

Думаю, перш за все, змінилися вимоги до мене і до команди в цілому. У Першій лізі все було значно простіше. В УПЛ потрібно працювати і думати значно швидше. Я намагаюся також змінюватися. Адаптуватися до нових швидкостей і нових вимог. Сподіваюся, що виходить це у мене непогано...

Зараз «Верес» не може похвалитися довгою лавою запасних. Можливо, причини саме у постійній грі в основі та хорошому ігровому тонусі?

–  Знаєте, я ніколи не зважаю на те, довірив мені тренер відіграти 10 хвилин на полі, чи увесь матч. Завжди викладаюся на максимум і намагаюся зіграти у повну силу та з повною самовіддачею.

Твоя робота на полі це постійна думка, чи рішення приймаєш більш рефлекторно?

Граю на такій позиції, де потрібно бути без перебільшення мозком команди. Тому, справді потрібно багато думати. Багато і різнопланово. І чим швидше я буду думати і приймати рішення – тим краще для команди і для мене, як для гравця.

На старті сезону керівництво клубу поставило перед командою завдання потрапити до першої шістки. Вірив тоді, що здатні на таке?

Так, вірив. Бо за підбором гравців – ми доволі сильна команда. Влітку я з оптимізмом дивився у майбутнє. Але чемпіонат досі триває, тому не хочу зараз щось коментувати. Поговоримо на цю тему після фінішу другого кола.

Давай пофантазуємо. Якби була така можливість – кого б із зірок футболу запросив до своєї команди?

Багато кандидатів... Мабуть, Ліонеля Мессі. Це єдиний футболіст, який дуже виділяється на загальному фоні. Він справді, ніби, не з цієї планети. Його я б запросив до себе в команду...

Тоді скажи, хто з відомих футболістів не подобається?

Кріштіану Роналду. Не подобається та атмосфера, якою він оточений. Мені дуже подобався цей футболіст під час виступів за «Манчестер Юнайтед», а потім – все змінилося. Не подобається, як його підносять і вихваляють...

Як вважаєш, яких якостей не повинен мати справжній класний футболіст?

Боягузтва. І фізичного, маю на увазі страх іти боротьбу і боятися ігрових зіткнень, і в ігровому плані. Футболіст не повинен боятися приймати рішення на полі. Потрібно не боятися і втілювати. Це найголовніше.

Яким уявляєш пік своєї кар`єри?

В мене було дуже багато думок з цього приводу, коли був молодшим. Але багато із цих мрій так і залишилися мріями. В якусь мить я для себе вирішив - не загадувати і не будувати далеких планів. Зараз я розумію, що мені ще є куди рости. Я це відчуваю. Я повинен бути якомога більш корисним команді і рости як футболіст.

Telegram Channel