Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
85-річна бабуся обдурила пенсійний фонд на 100 тисяч

Волинь-нова

85-річна бабуся обдурила пенсійний фонд на 100 тисяч

Жінка 15 років отримувала дві пенсії в одні руки - за себе і покійну сестру

Пенсіонерка проживає у віддаленому селі Гвіздець, і за виплатами приїжджала в Івано-Франківськ, причому кожен раз приходила в одне і те ж відділення банку, не викликаючи жодних підозр. Вона отримувала свою пенсію, а окремо приходила за пенсією покійної сестри, пише «Знай.ua».

"Оскільки це її сестра, використовуючи їх зовнішню схожість, протягом довгого часу пред'являла в Пенсійному фонді паспорт своєї померлої сестри", - пояснив заступник голови Івано-Франківської прокуратури Віталій Гураш.

Суд визнав пенсіонерку винною у використанні підробних документів і в шахрайстві. Тепер 85-річній бабусі доведеться відшкодовувати кошти зі своєї пенсії.

Викрили шахрайство в минулому році.

"Стало відомо в процесі верифікації, необхідно було провести звірку. І виявили, чи дійсно ці люди живі", - розповіла начальник управління Пенсійного фонду в Івано-Франківську Оксана Козло.

Сама ж пенсіонерка розповіла журналістам, що хотіла помститися державі за те, що їй відмовили оформити опікунство над психічно хворою сестрою.

Понад 100 тисяч гривень, які незаконно отримала бабуся за 15 років, вона давно вже витратила, за її словами, на ліки.

Однак, суд визнав пенсіонерку винною у використанні підробних документів і в шахрайстві. Тепер 85-річній бабусі доведеться відшкодовувати кошти зі своєї пенсії.

Telegram Channel