Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
­У Підгайцях школярі оздоровлюються на… мотузках

Волинь-нова

­У Підгайцях школярі оздоровлюються на… мотузках

Ось уже третій рік у Підгайцівському навчально-виховному комплексі, що в Луцькому районі, діє гурток, на якому учні займаються за новою оздоровчою системою Альфа-гравіті. Суть методики полягає в тому, що тренування проходять на мотузках, до яких людину прив’язують за ноги й руки та підвішують, і в такому стані вона виконує комплекс вправ

Ініціатором відкриття тут такого гуртка та його керівником є молодий педагог Анна Гаврилюк, яка цього року стала переможцем районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2018» у номінації «Фізичне виховання». Допомагати дітям підтримувати здоров’я її спонукає фах фізичного реабілітолога, здобутого в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, який Анна, до речі, закінчила з червоним дипломом.

Вправи на мотузках під власною вагою зміцнюють опорно-руховий апарат, скелет, суглоби. Розтягуються різні групи м’язів, підвищується гнучкість, йде приплив сил

Має вона за плечима ще досвід роботи фітнес-тренером, під час якої випала нагода побувати на майстер-класі Володимира Єзельського, розробника Альфа-гравіті. Його авторська система, яка містить у собі щось від фітнесу, і від йоги, і від пілатесу, зацікавила. Спочатку випробувала її на собі, потім почала тренувати інших. Згодом з’явилося бажання зробити доступним це ноу-хау й для підгайцівських школярів.

Але однієї ідеї було замало. Заняття Альфа-гравіті потребували професійного спорядження. Обзавестися ним давав шанс Всеукраїнський конкурс «Подарунок успіху» від фонду Кличка, в якому у 2015 році Анна Гаврилюк бере участь. За умовами конкурсу, потрібно було зняти та надіслати трьоххвилинний відео-ролік про тренування на шкільному гуртку, що й було зроблено. Відео Підгайцівського НВК Волинської області зайняло дев’яте місце за кількістю лайків «Мені подобається» в соціальних мережаж. Проте, на виграні 10 тисяч гривень було отримано спортивний інвентар. Придбанню необхідного знаряддя для Альфа-гравіті сприяла дирекція закладу, залучивши спонсорські кошти.

Анна Гаврилюк розповідає, що вправи на мотузках під власною вагою зміцнюють опорно-руховий апарат, скелет, суглоби. Розтягуються різні групи м’язів, підвищується гнучкість, йде приплив сил. І, що дуже важливо, зникає стрес, з’являються відчуття заспокоєння і навіть внутрішньої гармонії.

Години гурткової роботи не вистачає, аби охопити всіх бажаючих опановувати цей оригінальний вид активного дозвілля, який сьогодні можуть запропонувати хіба що в приватних тренажерних залах і за немалі гроші. Анна Гаврилюк каже, що, принаймні, не чула, що на Волині ще в якихось шкільних установах функціонує аналогічний гурток.

Ірина РЕПЕТУХА.

Telegram Channel