Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Військовослужбовці із Володимира мріють, аби їхній аматорський театр носив ім`я Богдана Берези

Фото із Фейсбуку

Військовослужбовці із Володимира мріють, аби їхній аматорський театр носив ім`я Богдана Берези

Давайте всі разом зробимо добру справу і підтримаємо бійців, які перебувають в зоні АТО

Двоє учасників антитерористичної операції, Вадим Франасюк та Андрій Шарко, хочуть, аби народний аматорський театр Володимир-Волинського РБК носив ім’я Богдана Берези. Вони написали звернення і занесли його в редакцію газети «Місто вечірнє», аби зібрати більше підписів. «Всі бажаючі, всі хто знав Богдана Березу – зробіть добру справу, зайдіть в редакцію, підпишіть звернення, чим більше нас буде, тим краще, – з таким проханням звертаються бійці.

Ми хочемо дати офіційну назву – «Театр відродження імені Богдана Степановича Берези». Отож прошу всіх учасників театру різних років та й всіх небайдужих до цієї справи людей підтримати нас своїми голосами та підписами. Давайте спільно зробимо добру справу», – пише у своєму зверненні актор-аматор народного аматорського театру РБК, старший солдат Вадим Франасюк.

 

 «Я – житель району, а саме села П’ятидні. Любов до народної творчості, української культури мені привила Шарко Олена Касьянівна ( котра на даний момент працює в РБК режисером ) – виступав в школі, в сільському та районному будинках культури, є учасником, актором-аматором народного аматорського театру РБК. На даний момент проходжу військову службу в зоні АТО, проте знаходжу час навіть і там залучатися до різноманітних заходів в сфері культури. Там культура процвітає, особливо районна, незважаючи на бойові дії.

Наш колектив народного аматорського театру та його керівник з усіх сил стараються підтримати театр у тих традиціях, за якими створив його Богдан Степанович Береза – видатна людина в сфері культури, сучасний український театральний режисер, заслужений діяч мистецтв. 4 грудня 2010 року його не стало. В пам`ять про нього учасники театру поставили п’єсу «На русалчин великдень». За 2017 рік клопіткої праці ми багато чого зробили: проводили навчально-пізнавальні екскурсії, театральні мініатюри, брали участь у всіх районних та міських заходах, були задіяні у волонтерських справах, поїздках на Схід в зону АТО з концертними програмами і т.д.

Мені болить душа, розривається серце… Ми хочемо дати офіційну назву – «Театр відродження імені Богдана Степановича Берези». Отож прошу всіх учасників театру різних років та й всіх небайдужих до цієї справи людей підтримати нас своїми голосами та підписами. Давайте спільно зробимо добру справу», – пише у своєму зверненні актор-аматор народного аматорського театру РБК, старший солдат Вадим Франасюк.

Telegram Channel