Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як Людмила Супрун на Рівненщині щеплення робила і не лише...

РадіоТрек

Як Людмила Супрун на Рівненщині щеплення робила і не лише...

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відкрила медичний заклад

У Рівненському обласному госпіталі, що у селищі Клевань, запрацював Центр лікування та реабілітації наслідків нейротравми для учасників АТО. Це перше подібне відділення у державному секторі в системі МОЗ. Його приїхала відкривати сама в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Про це повідомляє портал РадіоТрек.

Центр передбачений для пацієнтів – учасників АТО з наслідками важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації 

Центр передбачений для пацієнтів – учасників АТО з наслідками важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Тут лікуватимуть поранених з усієї України. Потужність закладу 50 ліжок, середня тривалість курсу лікування – 180 днів. Центр обладнали сучасним обладнанням, облаштували багатофункціональні палати та процедурні кабінети.

Окрім послуг Центру, учасники АТО користуватимуться повним спектром оздоровчих процедур госпіталю 

Для пацієнтів-візочників передбачили ліфти. Палати обладнані відеоспостереженням, поряд з ліжками є кнопки виклику. Окремо є палати для інвалідів І-ої групи та їх родичів. Тут є великий басейн, який планують обладнати підводною біговою доріжкою. Для пацієнтів є спільний простір, де можна проводити час та підтримувати одне одного. Поряд є котеджі для адаптації, щоб перед випискою додому пацієнти могли пристосуватися до життя в домашніх умовах без допоміжних пристроїв. Окрім послуг Центру, учасники АТО користуватимуться повним спектром оздоровчих процедур госпіталю. Тут будуть проводити не лише реабілітацію, а й терапевтичний супровід супутніх захворювань пацієнтів.

Нагадаємо, перед тим, як поїхати у Клевань Уляна Супрун відвідала обласний шкір-вендиспансер. Там вона нібито щеплювалась від грипу.

Telegram Channel