Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нас уже лише 30 мільйонів?

Волинь-нова

Нас уже лише 30 мільйонів?

До такого висновку прийшли експерти російського видання «Новые Известия»

Офіційно у кордонах України (без Криму та окупованої частини Донбасу) зареєстровано 38,8 мільйонів чоловік, пише Etcetera.Media. Однак реально на території країни проживає набагато менше. За деякими оцінками, близько 7 мільйонів українців періодично їздять на заробітки за кордон. Журналіст Антон Подлуцький та антикорупціонер Максим Гольдарб стверджують, що мільйони врахованих статистикою громадян насправді є «мертвими душами», які існують лише на папері для виділення бюджетних коштів. Таким чином, реальна чисельність людей, що проживають в Україні, значно менша, ніж офіційні 38,8 мільйонів.

Щоб з’ясувати, скільки українців залишилося у нашій країні, «Новые Известия» взяли на озброєння дані про випічку хлібобулочних виробів. На думку експертів, їх споживання в Україні таке ж, як і в Росії, Білорусі та Казахстані – 44-46 кілограмів на людину.

Щоб з’ясувати, скільки українців залишилося у нашій країні, «Новые Известия» взяли на озброєння дані про випічку хлібобулочних виробів. На думку експертів, їх споживання в Україні таке ж, як і в Росії, Білорусі та Казахстані – 44-46 кілограмів на людину. Незважаючи на розпад СРСР і різні умови життя, попит на хліб у зазначених країнах завжди знаходився на приблизно одному рівні.

За офіційними даними, у 2016 році в Україні було вироблено 1123 тисячі тонн хліба та випічки. Однак слід врахувати, що 20-25% ринку знаходиться у тіні. Виходячи з цих цифр, населення нашої країни у кращому випадку сягає 34 мільйони людей, а в гіршому – 30,5 мільйонів.

Telegram Channel