Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Різдво буде теплим і мокрим

Волинь-нова

Різдво буде теплим і мокрим

Підприємець із Каменя–Каширського Володимир Деркач продовжує інформувати читачів «Волині–нової» про плани роботи «небесної канцелярії» у новому році

Щоправда, чоловік ще готує свої передбачення на 2018–й. Для цього з 25 грудня до 7 січня (від католицького Різдва до православного) спостерігає за природою (методика віднайдена письменником, журналістом Володимиром Лисом). Кожен день у зазначеному періоді відповідає за один із місяців року й підказує якої погоди чекати. А от яким він побачив перший святковий місяць зими, можемо дізнатися вже зараз:

Це буде «найм’якший» січень за увесь час мого спостереження.

— Це буде «найм’якший» січень за увесь час мого спостереження. Холодні періоди очікуються, але дуже короткі: два, три дні.
Перша декада принесе невеликі опади у вигляді дощу, зрідка мокрого снігу, температурні показники високі, як для січня, майже постійно – «плюс» удень і невеликий морозець уночі. Початок другої десятиденки трохи холодніший, лише на початку, далі така сама незвична, як для зими, погода. Можливі опади, але не сильні. І третій відрізок січня не відрізнятиметься — лише під кінець місяця прийде похолодання.

Загалом синоптична карта на січень по всій Україні – рівномірна, тільки на Сході буде холодніше, особливо у першій декаді і на початку другої, а далі чекаємо майже однакової погоди на усій території держави. 

Telegram Channel