Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські медики витягнули чоловіка з того світу

Волинь-нова

Волинські медики витягнули чоловіка з того світу

У перший день нового року керівник Ківерцівського відділення ЕМД провів успішну серцево-легеневу реанімацію 65-річному чоловікові

Як повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбуці, виклик до центру ЕМД надійшов о 10.47. Прибувши на місце виклику, лікар оглянув хворого, який скаржився на пекучий біль за грудиною, зняв електрокардіограму і встановив діагноз «Ішемічна хвороба серця. Гострий інфаркт міокарду ускладнений кардіогенним шоком, шлуночковою тахікардією з широкими комплексами».

Негайно були розпочаті реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучна вентиляція легень, двічі проводилась дефібриляція. Через 5 хвилин у хворого відновились життєво важливі функції організму.

Проведене, відповідно до стандартів, медикаментозне лікування було неефективним. Лише після кардіоверсії на моніторі дефібрилятора зафіксовано фібриляцію шлуночків. Негайно були розпочаті реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучна вентиляція легень, двічі проводилась дефібриляція. Через 5 хвилин у хворого відновились життєво важливі функції організму. Серцево-легенева реанімація була успішною!

Пацієнт в задовільному стані, в свідомості, доставлений в кардіореанімаційне відділення Луцької міської клінічної лікарні.

Telegram Channel