Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Погода: а сьогоднішній день прогнозує листопад (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 5 січня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: а сьогоднішній день прогнозує листопад (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі сьогодні, 5 січня, буде хмарно, вдень очікується невеликий дощ

Вітер південно-західний, 7 – 12 метрів за секунду, місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря по області вдень – від 2 до 7 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 5 січня було у 1984-му році – плюс 7,5 градуса, найхолодніше – 1947-го – мінус 22,8 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

 Найтепліше 5 січня було у 1984-му році – плюс 7,5 градуса, найхолодніше – 1947-го – мінус 22,8 градуса.

Народний прогноз погоди:

5 січня вшановується пам’ять святих Теодула (Федула), Саторника та інших. З цього дня уже розпочиналась активна підготовка до Різдвяних свят: прийнято було прибрати будинок і готувати кутю.

Наші пращури за погодою цього дня передбачали погоду листопада. Для цього дня характерна вітряна погода, тому в минулі часи говорили: «Прийшов Федул, вітер подув» – що вказувало на хороший урожай. Сприятливою ознакою для врожаю вважаються ясні дні під час усього Різдвяного посту (28 листопада – 6 січня).

Прогноз погоди на завтра:

6 січня буде хмарно з проясненнями, вдень очікується невеликий дощ, вночі з мокрим снігом. Вітер південно-західний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 0 до 5 градусів тепла, вдень – 4 – 9 тепла.

 

Telegram Channel