Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А Настуні на Різдво Бог подарував маму

Волинь-нова

А Настуні на Різдво Бог подарував маму

Щороку на Миколая телефонуємо до Нікополя на Дніпропетровщину, аби довідатися, як справи у маленької «похресниці» «Волині–нової» — ​дівчинки, яка з’явилася на світ у 2009 році в розпал епідемії «свинячого грипу» і… відразу осиротіла. У селі Вигуричі Луцького району цю історію люди не забули й досі

Оксану Василюк госпіталізували у райлікарню з ускладненням грипу —пневмонією. І тут несподівано для всіх з’ясувалося, що лікарі мусять боротися не за одне, а за два життя. Свою вагітність жінка, можливо тому, що була незаміжня, приховувала. Врятувати майбутню матір не вдалося, а от новонароджену дівчинку фахівці неонатального центру виходили.

Тільки ж близької рідні у сирітки не було. Бабуся Василючка, сама зовсім немічна, бідкалася, що не знає адреси Оксаниної двоюрідної сестри, яка живе у Нікополі. Сподівалася, що вона могла б прихистити дитину.

Із того часу минуло 8 років, але з Галиною та її донечкою, маленькою волинянкою, яка волею долі стала східнячкою, ми зв’язків не пориваємо.

Розповідь про трагедію родини із села Вигуричі у «Волині–новій» схвилювала читачів. Через десяті руки газета таки потрапила на Дніпропетровщину, а небайдужі люди розшукали Галину Похилу, про яку згадувала старенька. І напередодні Різдвяних свят молода жінка приїхала з Нікополя до Луцька, щоб стати мамою для осиротілої крихітки.

Із того часу минуло 8 років, але з Галиною та її донечкою, маленькою волинянкою, яка волею долі стала східнячкою, ми зв’язків не пориваємо. Завжди «замовляємо слово» перед Миколаєм, аби приніс нашій землячці гостинця, і радіємо, що росте вона у любові й добрі.

— Настя має бойову вдачу, в школі за себе постояти вміє. Влітку вперше без мами із групою дітей їздила відпочивати в Болгарію, привезла мені багато подарунків — ​усі гроші, які мала, витратила на них. Уроки вчити не дуже любить, удвох щовечора над підручниками сидимо. А от від планшета не відірвати. Купила його за гроші, які надіслали з Волині за оренду земельного паю, власницею якого є Настуня. Я хочу, аби донечка знала, де її родове коріння, — ​розповіла Галина Похила.

Telegram Channel