Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Танкер в Китайському морі продовжує горіти, існує ризик вибуху

Волинь-нова

Танкер в Китайському морі продовжує горіти, існує ризик вибуху

Членів екіпажу досі не знайшли, тривають пошуки

Танкер з іранською нафтою продовжую горіти після зіткнення з іншим кораблем в Східно-Китайському морі поблизу берегів Китаю. Пошуки зниклих без вісти членів екіпажу тривають, тіло одного з 32 з них було знайдено на борту. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на заваді рятувальним роботам стала погана погода.

Ступінь екологічної шкоди та обсяги розливання нафти з корабля покине відомі, але катастрофа може бути найгіршою з 1991 року, коли 260 000 тонн нафти витекло з узбережжя Анголи.

Китай відправив на місце аварії чотири рятувальних кораблі та три човна, які здійснюють очищення. 

Мухаммад Растад, голова іранських портів та морської організації, заявив, що тіло знайденого моряка було відправлено до Шанхаю для ідентифікації, доля решти команди танкеру невідома.

Нагадаємо, танкер Sanchi, зареєстрований в Панамі, плив з Ірану до Південної Кореї та перевозив 136 000 тонн конденсату, надлегкої та летючої сирої нафти. Це рівнозначно приблизно 1 млн барелів, вартістю близько 60 млн доларів. Нафтовийтанкер зіткнувся в суботу близько 20:00 з гонконгським суховантажем CF CRISTAL біля східного узбережжя Китаю.

Китай відправив на місце аварії чотири рятувальних кораблі та три човна, які здійснюють очищення. Південна Корея відправила корабель та гвинтокрил, а військовий літак ВМС США здійснив обстеження близько 3 600 квадратних морських миль (12 350 кв.м). 

Telegram Channel