Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Ратнівщині обговорили проблеми при оформленні пенсій, пов’язані із архівними документами

jury-tver.livejournal.com

На Ратнівщині обговорили проблеми при оформленні пенсій, пов’язані із архівними документами

Голова райдержадміністрації Андрій Харлампович провів нараду щодо впорядкування архівних справ СВК «Гірниківський» та «Кортеліський» за участю представників місцевого самоврядування, архівного сектору райдержадміністрації та об'єднаного трудового архіву сільських, селищних рад району, юристів та керівника «Гірники Агро»

В ряді сільськогосподарських підприємств району, повідомляє сайт райдержадміністрації, виникла проблема із збереженням архівних фондів – це в СВК «Гірниківський» та «Кортеліський». Підприємства є економічно неактивними, не можна налагодити зв’зок з засновниками та директорами цих підприємств. У колишніх працівників виникають проблеми при оформленні пенсій, адже їм необхідно пред’явити довідки про нарахування заробітних плат.

Голова райдержадміністрація Андрій Харлампович наголосив присутнім, що метою наради є напрацювання компромісного рішення, задля безперешкодного отримання необхідних документів колишнім  працівникам, в першу чергу тим людям, які виходять на заслужений відпочинок.

У колишніх працівників виникають проблеми при оформленні пенсій, адже їм необхідно пред’явити довідки про нарахування заробітних плат 

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук нагадав, що свого часу протокольним рішенням трудового колективу СВК «Гірниківський» було прийняте рішення про передачу архівних документів Гірниківській сільській раді, яка в свою чергу передала документи в об’єднаний трудовий архів району. Проте при передачі документів сільська рада не дотрималась документальної процедури.

Тому після довгої дискусії голова райдержадміністрації дав доручення, протягом 10 днів начальнику архівного сектору райдержадміністрації надати допомогу Гірниківській сільській раді по впорядкуванню, опису архівних документів СВК «Гірниківський», які в подальшому передати в об'єднаний трудовий архів сільських, селищних рад Ратнівського району. Кортеліському сільському голові рекомендовано зв’язатись з керівництвом СВК «Кортеліський» та за такою ж методикою передати архів господарства в сільську раду, а потів в – трудовий архів.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel